Monday, June 17, 2013

Program We Care bersama Anak YAtim ..wee

Lama nye aye tak update blog ni....berkarat dah oi.

Ok apa yang aye nak citer untuk entry kali ni ialah mengenai program yang aye sertai baru2 nih. Well sebagai  orang yng sukakan kanak2 memang aye tidak menolak untuk join kalau2 orang offer tuk jadi volunterr.

Masa malam sebelum program tu aye x sngka, aye demam... cis..aye risau da..kalau2 nnti kat program tu nnti aye tk dpt nak bagi yng terbaik. Alhamdulillah.~ Apapun dah naik bas tu rasa elok skit. 

Masa sampai kat tempat anak yatim tu aye bleyh lihat berbagai gelagat diorang. Dan terbit pndngn pertama aye kat diorang. Aye fikir diorang ni tk ade lah nakal macam dicakap sebelum ni. Dan diorang ni kalau bergurau sebenanyar kasar...maen ketuk2 pale la, cubit la...ahaha. Well kita yng tk biasa ni tngok tkut la.. kot2 cedera kwn dia tu.

Dan apa yang best bila aye pergi program melibatkan anak2 yatim ni aye boleh lihat diorang punya mentaliti bagaimana, sifat dan perangai diorang. Best tengok masing2 ada personaliti tersendiri. Aye melt tengok perangai cute diorang serius and gaya diorang berfikir. Even si kecil pun tk manja2. 

"Abang, geng ngan kami. Kami ni best.." 

Kata dua orang budak ni. Tak tau sebab ape diorang pilih aye. Aduh rasa special lak. Spnjang dlm bas.. diorang ni tk habis2 memujuk aye tuk satu team ngn diorang. Aye pun bagi la alasan, kata aye..aye nak team ngn suma orang. Aye ni uruskan makanan je. Diorang pun tk putus asa. Siap ckp mcm ni.

"Abang penah pegi cameron tak?"

"Penah."

"Jadi kita boleh laa satu geng!"

Gelak je aye bila diorang bnyk idea tuk tarik aye untuk masuk team diorang. Yang si pompuan pun tak kurangnya. Funny and fun. Lupa demam melayan mereka.

Smpai je di KL Bird Park. Aye akhirnya dipanggil untuk jadi abang pengiring diorang dua budak ni.. Senyum2 diorang hepi dapat aye..cis..(dah tu masa turun2 tu dok sebut nama aye je...)

Masa iring diorang ni, memang letih.. duk kejar diorang. Dua rakan aye pun letih jaga diorang2 ni gak  aha,..tapi kitorang enjoy. 

Speciality aye dan kawan2 dlm mnjaga diorang ni adalah melalui sakatan.  Aye suka sakat diorang.

YAng paling cute dalam kalangan kanak2 ni adalah Sarah. Comel je.. Geram tengok.
video

Lagu yang Sarah nyanyi tu ialah lagu Aku Yang DUlu dari Tegar. Lirik lagu ni kalau dihayati mmng sedih la. Plus macam kena pula dengan kehidupan diorang. Aye sebak je dalam hati ..

Ok itu jela aye nak citer. Apapun special thnks to Puan Dila sebab ajak kami tuk join sekaki buat haru biru dengan budak2 ni heheh...

Dengan Kumpulan I~

Tengok la diorang paksa aye duduk ngan diorang ..ahah cis

Abe2 Volunter

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...