Tuesday, December 24, 2013

Sangat Nostalgik

Sangat nostalgik

Bila mana aku bukak blog ni balik. Macam-macam yang bermain dalam minda aku. Wujud blog ni gara-gara aku nak luahkan apa yang bermain dalam minda aku. Bila tujuan itu dipenuhi maka aku rasa sebab itulah aku tinggalkan blog ni.

Kini aku bukak balik blog nih sebab aku rasa macam aku perlu sambung lagi kisah-kisah yang berlaku dalam hidup aku. Perlu ke sebenarnya?

Lepas ni blog ini aku adjust kepada wajah baru (kalau ada masa) sebabnya gaya aku pun dah mula berubah. Aku tak lagi seperti yang lalu. Ceeh.. Aku tranform skit ar..takde la mendadak.

So...ape ye aku nak ckp lagi?

Oh sedar-sedar ni dah penghujung tahun. Sudah penghujung tahun baru aku tengok blog aku. Tandanya, setiap kali hujung tahun aku kembali mengimbau kisah-kisah lalu aku. Biar aku kembali kedunia nyata. Biar aku sedar aku ni siapa sebenarnya.

Sepanjang tahun 2013 ini berbagai perkara sudah jadi. Baik duka atau suka, ianya asam garam kehidupan. Kita haruslah hadapinya dengan chaiyok2.. haha.

Tahun 2013 ini aku boleh katakan ianya tak adalah berakhir dengan suatu kegembiraan kerana ada sesuatu perkara yang membuka hati ini rasa sakit..namun ianya bukan juga berakhir dengan kedukaan kerana hati yang sakit itu aku ubati dengan mujahadah.

Aku rasakan bahawa Allah semakin membuka jalan untuk aku. Cuma aku agak terkantoi sedkit bila berada di kampung..kantoi tu bukan ape..jgn pikir lain. Kantoi tuh maksudnya aku buat ibadat sekadar apa yang perlu. Harap sangat Allah terus memberi kekuatan kepada ku.

Sebut sahaja kekuatan, aku punya kekuatan-kekuatan. Iaitu sahabat-sahabat aku sendiri. Mereka tak lekang memberi nasihat, dan semangat. Itu yang aku bersyukur sangat.

Sedikit nasihat untuk diri sendiri, biar pun ada je yng akan membenci diri kita, ade je yang merasa tidak puas hati terhadap kita anggaplah ianya sebgai cabaran dari Allah buat kita. Jika mana kalau merasakan ia dalam kalangan rakan kita yang punyai perilaku begitu maka cuba-cuba la hindari dia. Dan jangan membalas apa yang dia telah lakukan... Hadam dan doakan supaya dia diberi keampunan. :)

Dan akhir sekali, sebagai penutup bicara. Aku harap tahun hadapan dapat menjadikan aku lebih baik dari tahun ini..

Assalamualaikum.~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...